Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

Den 4 december samlades över 200 personer som arbetar med digitala kanaler på Webbdagarna Växjö 2014. Årets program bjöd på en fantastisk mix av inspiration, energi, kunskap, hansfasta tips med talare från bland andra IKEA, Volvo och Acast.

Vi vill rikta ett varmt tack till dig som dektog och hoppas att du tog med dig en stor dos inspiration från eventet. Har du förslag på hur vi kan förbättra Webbdagarna är du välkommen att skicka ett mail till webbdagarna@idg.se.

Årets talare

Johan Ronnestam

Johan Ronnestam

Entreprenör och föreläsare

Johan Ronnestam

Johan Ronnestam är en av Sveriges mest uppskattade talare inom ämnen som innovation, varumärkeskommunikation, digitalisering och kreativitet. Johan har spenderat mer än 20 år med att guida varumärken som Nike, adidas, BMW, H&M, IKEA, Volvo Ocean Race, Kinnarps, ICA, SJ, Absolut Vodka, Vasakronan och många fler in i framtidens kommunikationslandskap. Han har grundat och driver flera bolag inom branscher som mode, arkitektur, och teknologi. Det här lyckas han kombinera med att resa jorden runt och leta efter den perfekta vågen och samtidigt spendera mer tid än de flesta av oss med sin familj.

Tina Björeman

Tina Björeman

IKEA Sverige, pressansvarig heminredning

Tina Björeman

Tina Björeman är ansvarig för mediefrågor kring heminredning på Ikea och har utvecklat den uppmärksammade podcasten Podologen tillsammans med IKEAS byrå Futurniture.
 

Måns Adler

Måns Adler

Tech Director, Ustwo Design Studio

Måns Adler

Måns Adler is the co-founder of Bambuser, a live-streaming video service, and the Tech Director at Ustwo Design Studio in Malmö. In 2008, a year after launching Bambuser, Mr Adler was listed as Sweden’s top internet entrepreneur by Internet World magazine. He holds a masters degree in the art of work science from Malmö University, as well as a degree from the Danish business and design school, Kaospilots. His professional portfolio includes working as a consultant for Linden Lab, the company behind Second Life, in San Francisco, and helping to set up an open work space at STPLN Malmö, together with the research institute Medea at Malmö University. Mr. Adler received The Royal Swedish Academy of Engineering Sciences Ambient Award in 2010.

Twitter: @Manster

Annelie Näs

Annelie Näs

Grundare, We Love Good Things

Annelie Näs

Annelie jobbar som konsult inom digitala kundupplevelser. Hon har under de senaste åren lanserat mer än 10 responsiva e-handelssajter bland annat för Halebop, Odd Molly och snart Elite Hotels. Dessutom driver hon företaget We Love Good Things som ligger bakom den nystartade tjänsten Kittat. 

Martin Edenström

Martin Edenström

CMS / CXM / e-Commerce expert

Martin Edenström

Martin Edenström är Marknadschef på den digitala byrån Nansen med kontor i Stockholm, New York, Chicago, Washington och London. Martin föreläser frekvent om digitala trender, agila arbetssätt, modern teknik och verktyg på institut som MittUniversitetet, Berghs SOC, Hyper Island, Cornerstone och Nordic Ecommerce Summit. Det senaste decenniet har Martin i rollen som expertkonsult även lett framtagandet av några av landets största sajter som SJ.se, Telia.se, Tele2.se, KI.se, och Avanza.se. Martin gästskriver för tidningar som IT24 och InternetWorld samt står bakom egna nyhetssajten MKSE.com med över 5500 artiklar och upp till 1000 dagliga besökare.

Petter Knutsson

Petter Knutsson

Marknad och kommunikation på SiteVision

Petter Knutsson

Petter Knutsson arbetar med marknad och kommunikation på SiteVision. Han har ett förflutet som webbstrateg i offentlig sektor där han de senaste sju åren ansvarat för strategi och utveckling av externa webbplatser och intranät. Senast var Petter projektledare för införandet av ett socialt intranät i Halmstads kommun.
 
@petterknutsson på Twitter.
Moderator: Paulina Modlitba Söderlund

Moderator: Paulina Modlitba Söderlund

Moderator, Webbdagarna

Moderator: Paulina Modlitba Söderlund

Webbdagarnas moderator och programredaktör Paulina Modlitba Söderlund har studerat medieteknik på KTH och MIT Media Lab. Jobbat som affärsutvecklare på Bonnier R&D, produktstrateg på Stardoll; kommunikation och PR-chef på Toca Boca. Nu frilansande konsult inom digital marknadsföring och strategi.

Twitter: @pauspling

Cecilia Wirseen

Cecilia Wirseen

Digital pr manager Futurniture

Cecilia Wirseen

Cecilia Wirseen är Digital PR Manager på Futurniture, där hon tillför sin strategiska expertis för kunder som IKEA. I sju år har hon har jobbat med integrerad digital kommunikation och spridning i sociala medier, bland annat på Barracuda Film & TV där hon ansvarade för H&Ms rörliga PR på internationell basis. Hon har även en Master of Science i Biologi och en Fil. Licenciat i Natural Resource Management.

Jessica Westin

Jessica Westin

PR- och kommunikationsansvarig på United Screens

Jessica Westin

Jessica Westin är PR- och kommunikationsansvarig på United Screens. Hon arbetar dagligen med den nya tidens kändisar, YouTube-stjärnor, och är även nordiskt PR-ansvararig för United Screens. Jessica är YouTube-certifierad inom Audience Grow. Tidigare har hon arbetat på Zalando som sociala medier-ansvarig och eDarling som Sverigechef. 

Michael Kazarnowicz

Michael Kazarnowicz

Digital strateg, Twintip Insights

Michael Kazarnowicz

Michael Kazarnowicz har testat och utvärderat wearables sedan 2010 som ett led i att förstå hur landskapet för digital kommunikation kommer att ligga när dessa blir mainstream. Han föreläser om digital kommunikation och marknadsföring på Berghs, jobbar med Hyper Island och är digital strateg på digitala relationsbyrån Twintip Insights AB.

Twitter: @kazarnowicz

Hampus Brynolf

Hampus Brynolf

Chef digital strategi, Intellecta

Hampus Brynolf

Arbetar på Intellecta Corporate som chef för digital strategi. Under valrörelsen 2010 ansvarade Hampus för digital PR på Socialdemokraterna. Under många år arbetade han som kommunikationsstrateg på Forum för levande historia.

Fotograf: Tobias Björkgren

Malou Adler

Malou Adler

Director of team performance, Ustwo Design Studio

Malou Adler

Malou Adler arbetar som Director of Team Performance på ustwo där hon fokuserar på vikten av att samarbeta och hantera förändring i vår nya och snabbt föränderliga värld. Hon har tidigare varit ansvarig för Digital Media-programmet på Hyper Island och är utbildad Kaospilot.
 

Det här får du som deltagare

Fri tillgång till programmet med över 15 talare och olika kunskapsspår
Möjlighet att nätverka med deltagare från det digitala näringslivet
Insikt i hur den digitala utvecklingen påverkar dig, både i din yrkesroll och privat
Utsökt mat och dryck - inklusive en AW (After Webbdagarna)
Tillgång till talarnas presentationer efter eventet

Stämningen var på topp bland besökarna. Det skadade inte heller att besökarna välkomnades med en applåd innan de gick in i konserthuset.

Kristoffer Geiser, Redaktör Ecommerce.org

Fruktansvärt inspirerande och bra snack idag på #Webbdagarna. Har kikat igenom din föreläsning tre gånger nu. Lika bra varje gång! @guff_se

Christoffer Rydberg, Web developer Rekyl Reklambyrå

Tack för många bra föreläsningar på #webbdagarna i Växjö idag.

Elisabet Wartoft, IKT-Ansvarig Linnéuniversitetet

En mycket inspirerande och rolig dag i Växjö!

Louise Andersson, Nässjöakademin

Våra partners under Webbdagarna Växjö

Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

IEC

IEC

Information Engineering Center (IEC) är ett icke vinstdrivande kluster med medlemmar från näringslivet, akademin och offentlig sektor. Medlemmarna arbetar tillsammans med frågor som rör utbildning, forskning & utveckling och kunskapsutbyte inom fältet Information Engineering.

Inom detta område erbjuder IEC sina medlemmar att på ett kostnadseffektivt sätt få tillgång till kompetens och kompetensutveckling. Medlemmar får möjlighet att knyta nya affärskontakter, medverka i forskningsprojekt och att ta del av forskningsresultat. För medlemmar från akademin finns möjligeter att förankra kurser samt forskningsprojekt som härrör från verkliga fall och problem.

www.lnu.se/IEC
Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

Sitevision

Sitevision

SiteVision AB är ett svenskt företag som utvecklar den ledande portal- och webbpubliceringsplattformen SiteVision. SiteVision används idag av tusentals webbplatser, bl.a. Skatteverket, SBAB Bank, Telenor och mer än en tredjedel av Sveriges kommuner. SiteVision är snabbt att komma igång med, modulbaserat, utbyggbart via öppna gränssnitt och mycket kostnadseffektivt.

Undersökningar som företaget Web Service Award har genomfört bland webbplatsansvariga i Sverige visar att SiteVision gång efter gång har flest nöjda användare av alla aktörer i branschen. Välkommen att besöka eller kontakta oss så visar vi varför.

http://www.sitevision.se
Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

SiteDirect

SiteDirect

Skräddarsydda e-handelslösningar med fokus på lönsam e-handel

Vi skapar innovativa e-handelslösningar - för dig som söker både den tekniska plattformen och en långsiktig partner som gör att din nätbutik kan växa.
Oavsett om du redan driver en nätbutik eller om e-handel är en ny försäljningskanal så hjälper vi dig med både affärsstrategi och tekniska lösningar - med know-how, val av e-handelsplattform, webbutveckling och de drifttjänster du behöver.

http://www.sitedirect.se/
Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

Smålandsposten

Smålandsposten

Kronobergs ledande tidning för nyheter och annonser.

http://www.smp.se/
Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

Afonso

Afonso

Afonso tar med design, koncept och utveckling fram kreativa och nyskapande lösningar inom webb, mobila applikationer och digital media.  Genom att förstå våra kunders affärsmodeller, system och marknader utvecklar och konkretiserar vi idéer och koncept.

http://www.afonso.se
Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Tack för i år – över 200 digitala experter på plats!

PM & Vänner

PM & Vänner

PM & Vänner erbjuder dig som deltagare specialpris på boende 3-5 december 2014. Enkelrum kostar 1 390 kr och dubbelrum 1690 kr per natt inklusive moms och frukost. Uppge "Webbdagarna vid bokning per mail eller telefon.

http://www.pmrestauranger.se/sv/hotel