Tack för i år! Du missar väl inte Webbdagarna Stockholm 21-22 mars 2017?

"Webbdagarna ger alltid en digital energiboost som dröjer sig kvar länge!" – Caroline Örmgård, kommunikatör på Chalmers

Den 25 oktober samlades närmare 160 personer som arbetar med digitala kanaler inom offentlig sektor på Webbdagarna Offentlig sektor 2016. Programmet bjöd på en spännande mix av kunskap, inspiration, nätverkande och energi på Scandic Continental i Stockholm. Vi vill rikta ett stort tack till dig som deltog. Har du förslag på hur vi kan förbättra oss är du välkommen att skicka ett mail till webbdagarna@idg.se.

Möt några av årets talare

Micco Grönholm

Micco Grönholm

Kommunikationsdirektör, Helsingborgs stad

Micco Grönholm

Micco Grönholm är varumärkesutvecklare med internationell marknadsföring som specialitet. I 25 år har han hjälpt företag i Sverige och utomlands att hitta ett sant syfte, en inspirerande vision, ett särskiljande kunderbjudande och en magisk attraktionskraft. Sedan Micco började i Helsingborg har staden bland annat blivit utnämnd till Årets Employer Branding-kommun, Sveriges IT-kommun och Årets tillväxtkommun.

Micco har varit kommunikationsdirektör i Helsingborg sedan september 2013 och bland annat haft ansvar för stadens strategiska internetarbete samt visions- och förändringsarbete. Dessförinnan har han arbetat som strateg och varumärkesutvecklare i olika roller och konstellationer, och bland annat skapat och lanserat varumärket Bluetooth globalt. I Miccos erfarenhetsportfölj finns också visions- och varumärkeskonsultation för Converse, Ericsson och Inter Ikea.

Från årsskiftet kommer Micco att kliva in i en helt ny roll i Helsingborgs stad och bli Head of Future med det övergripande målet att dels stärka innovationskraften i stadens förvaltningar och bolag, dels ytterligare stärka konkurrenskraften för Helsingborg och Greater Copenhagen.

Annie Machon

Annie Machon

Author, journalist and former intelligence officer for MI5

Annie Machon

Annie Machon is a former intelligence officer for MI5, the UK Security Service, who resigned in 1996 to blow the whistle on the spies' incompetence and crimes. Drawing on her varied experiences, she is now a media pundit, author, journalist, political campaigner and PR consultant.

Sofia Svanteson

Sofia Svanteson

Founder & Design Strategist, Ocean Observations

Sofia Svanteson

Sofia Svanteson brinner för att förändra världen till det bättre med hjälp av digitaliseringens möjligheter. Hon lägger stor vikt vid problemdefinition och hjälper organisationer och företag att ta fram nya tjänster, affärer och strategier utifrån insikter om användares och medborgares behov och beteenden. Tillsammans med sina kollegor designar och utvecklar hon CSR-utbildningssystem för fabriksarbetare i Bangladesh, förändrar hälso- och sjukvården på en global arena, samt jobbar med integration av utlandsfödda på den svenska arbetsmarknaden, allt med hjälp av innovativa digitala tjänster. 2014 blev hon utsedd av dåvarande EU-kommissionären Neelie Kroes som en förebild för unga kvinnor att välja teknisk utbildning. Under 2013-2015 satt hon i Digitaliseringskommissionens expertgrupp. Hon har talat på tidningen Wireds event om framtidens hälso- och sjukvård och hon har arrangerat innovationsträning för företag såsom Amazon och Microsoft i Japan.

Niklas Huss

Niklas Huss

Digital expert & Consultant - Strategy, Innovation, Analytics & Architecture

Niklas Huss

Niklas Huss har lång erfarenhet av att driva och stötta digitaliserings- och förändringsprojekt, bland annat på Skatteverket där han var ansvarig för att utveckla hur de framtida processerna skulle fungera. Niklas är idag affärsrådgivare på SAS Institute i Norden och arbetar med att stötta organisationer inom offentlig verksamhet samt hälso- och sjukvårdssektorn i att skapa bättre service och effektivare verksamheter. De senaste åren har Niklas även varit en flitigt anlitad och uppskattad talare om framtid och digitaliseringens möjligheter för en bred publik i olika branscher.

Agnes A Hammarstrand

Agnes A Hammarstrand

It-advokat och partner, Advokatfirman Delphi

Agnes A Hammarstrand

Agnes Hammarstrand är IT-advokat och en av Sveriges främsta experter inom IT/digitalisering, marknadsföring, webb, e-handel och dataskyddsfrågor (GDPR). Hon är en väldigt uppskattad föreläsare som till vardags leder en grupp jurister som ger praktiska råd och skriver avtal till företag. 

Twitter: @IT_advokaten

Per Axbom

Per Axbom

UX Designer & Digital Strategist, Coach Axbom Innovation

Per Axbom

Med webben som lekplats har Per Axbom arbetat med usability, tillgänglighet och UX sedan mitten av 1990-talet. Hans passion för intervjuer, skisser och prototyper ger honom förmågan att förstå grundligt och förklara begripligt.

Per driver Axbom Innovation och har agerat rådgivare åt mer än 50 organisationer, startups och ledande internationella företag. De senaste tre åren har han varit UX-ansvarig för Sveriges nationella plattform för internetbaserat stöd och behandling, som används för till exempel kognitiv beteendeterapi (KBT).

Som en av värdarna för internationella UX Podcast intervjuar Per också många av branschens frontfigurer och bidrar till att tänja gränserna för definitionen av UX.

Erika Lindblad

Erika Lindblad

Kommunikatör på LKAB

Erika Lindblad

Erika Lindblad arbetar som kommunikatör på LKAB med huvudansvar för den interna och externa kommunikationen i samband med samhällsomvandlingarna som det statliga gruvbolaget ska genomföra för att säkra fortsatt gruvbrytning i Kiruna och Malmberget. Rollen inkluderar bland annat rådgivning, presshantering, ta fram och förvalta kommunikationsstrategier- och planer samt att ta fram nya kommunikativa tjänster, från koncept till färdig produkt, när totalt 5 000 bostäder, 750 000 kvadratmeter bostads- och lokalytor samt 10 000 människor ska omlokaliseras.

Med en bakgrund som projektledare på kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson och kommunikatör på Skanska har Erika lett kommunikationsprojekt på både nationell och internationell nivå. Hon har en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, med inriktning mot strategisk kommunikation från Umeå Universitet. En av hennes starkaste drivkrafter är att skapa dialog och engagera andra både inom och utanför organisationen genom innovativ kommunikation som gör skillnad.
 

Maria Niemi

Maria Niemi

Normkreativ kommunikationsstrateg & vd, Hyvää Kommunikation

Maria Niemi

Maria Niemi är konsult och föreläsare inom normkreativ, inkluderande kommunikation, där offentlig och ideell sektor är största uppdragsgivare. Hon går igång på smart kommunikation som utmanar stereotyper, bidrar till mångfald och som får människor att må bra, ja hyvää!
Maria Niemi har bred erfarenhet av strategisk kommunikation, framför allt inom förändrings- och varumärkesarbete, webb och sociala medier samt kriskommunikation. Hon var drivande i varumärkesarbetet för en ideell organisation som gick från minus- till plussiffror i medlemsantal. Hon har varit med och lagt basen för de kommande fem åren för en storstads alla bibliotek. Dessutom är hon en av tre medgrundare till startupen Fairtale, en normkreativ bildbyrå, som fått förstudiestöd av Vinnova.

Hans Renman

Hans Renman

Utbildningsentreprenör

Hans Renman

Hans Renman är utbildningsentreprenör, lärare, rektor, uppskattad föreläsare och moderator, före detta vd för Apples exklusiva partner för Professional Development i Sverige och en aktiv aktör i de senaste årens skolutveckling och den svenska skolans digitalisering. Hans har arbetat som digitaliseringsstrateg åt Sveriges Kommuner och Landsting och arbetar idag bland annat med apputveckling och den statliga svenska innovationsmyndigheten Vinnovas satsning på utbildningsinnovation i Sverige.

Helena Håkansson

Helena Håkansson

Kommunikationschef, Riksantikvarieämbetet

Helena Håkansson

Arkeolog som tidigare arbetat på Svenska Spel och Sveriges Radio med internkommunikation, men även som programledare på SR P4 Gotland. En av två programledare för K-podd.

Emil Schön

Emil Schön

Pressansvarig, Riksantikvarieämbetet

Emil Schön

Författare och frilansjournalist som nu är pressansvarig på Riksantikvarieämbetet. Programleder K-podd.

Henrik Löwenhamn

Henrik Löwenhamn

Kommunikatör, Riksantikvarieämbetet

Henrik Löwenhamn

Webbansvarig på Riksantikvarieämbetet men som ägnar en del av arbetstiden åt film och podd. Har tidigare varit på bland annat PR-byrå. Producent och tekniker för K-podd.

Katarina Strömberg

Katarina Strömberg

Chefredaktör Internetworld & Kursledare Webbdagarna Academy: Att skriva för webben

Katarina Strömberg

Katarina är Internetworlds egen chefredaktör. Hon har jobbat som journalist i över 20 år och vet allt om hur man når ut med sina texter på webben till rätt målgrupp och hur man formulerar sig för att locka till mer läsning. Hon är dessutom en mycket erfaren moderator och är pedagogisk som få. När Katarina inte jobbar med Internetworld eller modererar så leder hon vår mycket omtyckta skrivkurs.

Webbdagarna ger alltid en digital energiboost som dröjer sig kvar länge!

Caroline Örmgård, kommunikatör på Chalmers tekniska högskola

Mycket inspirerande! Gav idéer till att gå hem och göra något. Innehållet var mer varierat än jag trodde. Över mina förväntningar!

Birgitta Edberg, Enhetschef SCB

Relevanta föreläsningar för alla typer av organisationer (från startup till myndighet) där man inspireras att använda både nya och bekräftade insikter redan i nästa projekt

Jenny Conradsson, Projektledare, Umeå kommun

Två grymt inspirerande dagar. Jag har fått med mig många tankar att ta med mig både till jobbet och privat

Sebastian Arvidsson, Webbanalytiker, Swedbank

Webbdagarna handlar inte bara om webben - det handlar om vår tids mänsklighet och de utmaningar vi står inför

Anna Malmberg, Projektledare, Hyresbostäder i Norrköping

Webbdagarna är en årlig höjdpunkt och jag hoppas att ni fortsätter hålla världsklass de kommande åren

Jonas Linné, Webmaster, Helsingborgshem

Ett fantastiskt event som gav mig en massa inspiration! Vill hemskt gärna gå nästa år igen

Amanda Lägervik, Kommunikatör, ABF Stockholm

Stor bredd och mycket applicerbart även på min "ickesäljverksamhet"

Kent Öberg, Kommunikatör, Utrikesdepartementet

Inspirerande och otroligt insiktsfullt och givande. Om jag får välja bara en sak att gå på under ett år är detta event det jag väljer alla gånger

Jeanette Rådström, Sociala medier-ansvarig, ÖrebroBostäder

Professionellt, grymma föreläsningar och två väl genomtänkta dagar

Linda Wåhlberg, Kommunikationsstrateg, Skellefteå Kraft

Inspirerande och lärorika dagar som blickar såväl bakåt som framåt i tiden!

Åsa Wallström, Chair Professor Industrial Marketing, Luleå Tekniska Universitet

Mycket givande och inspirerande dagar, ser redan fram emot Webbdagarna 2017

Carl-Johan Löfgren, Kommunikatör, Kalmar Energi

Våra partners på Webbdagarna Offentlig sektor 2016

Tack för i år! Du missar väl inte Webbdagarna Stockholm 21-22 mars 2017?

Sitevision

Sitevision

SiteVision AB är ett svenskt företag som utvecklar den ledande portal- och webbpubliceringsplattformen SiteVision. SiteVision används idag av tusentals webbplatser, bl.a. Skatteverket, SBAB Bank, Telenor och mer än en tredjedel av Sveriges kommuner. SiteVision är snabbt att komma igång med, modulbaserat, utbyggbart via öppna gränssnitt och mycket kostnadseffektivt.

Undersökningar som företaget Web Service Award har genomfört bland webbplatsansvariga i Sverige visar att SiteVision gång efter gång har flest nöjda användare av alla aktörer i branschen. Välkommen att besöka eller kontakta oss så visar vi varför.

http://www.sitevision.se
Tack för i år! Du missar väl inte Webbdagarna Stockholm 21-22 mars 2017?

Mogul

Mogul

Vi arbetar för att förbättra människors vardag på arbetet såväl som privat. Vi skapar helt nya digitala erbjudanden som stärker våra kunders position på marknaden. Vi arbetar alltid användarcentrerat. Vi är rådgivare till våra kunder och stödjer dem inom strategi, koncept, design, utveckling och optimering. Vårt perspektiv är att alla kunders digitala satsningar är förändringsprojekt som ska vara affärsdrivande och ge en effektivare verksamhet. 
 
Läs mer här: http://www.mogul.com/
http://www.mogul.com/
Tack för i år! Du missar väl inte Webbdagarna Stockholm 21-22 mars 2017?

Afonso

Afonso

Afonso tar med design, koncept och utveckling fram kreativa och nyskapande lösningar inom webb, mobila applikationer och digital media.  Genom att förstå våra kunders affärsmodeller, system och marknader utvecklar och konkretiserar vi idéer och koncept.

http://www.afonso.se