Webbdagarna Luleå 6 maj – tack för i år!

"En blick in i den digitala framtiden" – NSD

Den 6 maj samlades 185 personer som arbetar med digitala kanaler på Webbdagarna Luleå 2014. Digitala superstjärnor som Darja Isaksson, Beata Wickbom, Jocke Jardenberg och många fler delade med sig av kunskaper och insikter från scen på det nyöppnade hotellet Clarion Sense.

Vi vill rikta ett varmt tack till dig som deltog. Vi hoppas att du upplevde det som givande och lovar att göra våra kommande event till ännu bättre och mer inspirerande mötesplatser för oss som arbetar med digitala kanaler.

Har du förslag på hur vi kan förbättra oss är du välkommen att skicka ett mail till webbdagarna@idg.se eller slå en signal till John Sundström, Marknadschef, på 08-4536101. Vi är mycket intresserade av din åsikt.

Tack till årets fantastiska talare!

Beata Wickbom

Beata Wickbom

Inspiratör och nätentusiast

Beata Wickbom

Beata är en äkta geekgirl som har jobbat med digital kommunikation sedan 1995. Hon är en flitigt anlitad expert och rådgivare till företag och organisationer i frågor som rör affärsutveckling och kommunikation i digitala media.

Darja Isaksson

Darja Isaksson

Visionär och VD på Ziggy Creative Colony

Darja Isaksson

Darja Isaksson har arbetat med webben och digitala upplevelser sedan 90-talet som både designer och strateg. I dag driver hon byrån Ziggy Creative Colony som specialiserat sig på framtidens digitala erbjudanden och tjänster inom alltifrån smarta hem till morgondagens livsstilsprodukter. Darja är en ofta anlitad föreläsare som brukar ta tillfället i akt att belysa hur viktig den digitala revolutionen är för både tillväxt och hållbarhet. I mötet mellan nya tekniska möjligheter som sensorteknik och insikter om mänskliga drivkrafter hjälper hon företag att hitta nya affärer.

Joakim Jardenberg

Joakim Jardenberg

Föreläsare, inspiratör och utbildare

Joakim Jardenberg

Joakim Jardenberg är en förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier. Idag arbetar han framför allt som rådgivare i internetfrågor med bland annat VD och ledningsgrupp för fem stora börsbolag på kundlistan. Han är också delägare i 11 startups, håller presentationer, modererar och utbildar samt arbetar pro bono för ett bättre samhälle, bland annat som projektledare för ”Makten och öppenheten” som drivs tillsammans med tidningen Fokus.

Läs mer om Joakim Jardenberg på http://www.jardenberg.se/joakim

Foto: Tobias Björkegren

Tobias Björkegren
Anna-Karin Hatt (via Skype)

Anna-Karin Hatt (via Skype)

It- och energiminister, Näringsdepartementet

Anna-Karin Hatt (via Skype)

Partitillhörighet: Centerpartiet

Ansvarsområden
-Informationssamhället
- Energipolitik
- Miljöteknik

 

Foto: Kristian Pohl
 

John Ekman

John Ekman

Chief Conversionista!

John Ekman

John har arbetat med Internet sedan 1996 och varit ansvarig för alla aspekter av att driva och växa lönsamma Internet-företag.  Hans erfarenhet har vuxit till en hälsosam blandning av strategiskt beslutsfattande och dagliga driftsfrågor. Sedan 2009 driver han företaget Conversionista! som hjälper andra företag att öka konverteringsgraden och maximera effekten av besöken på sin webbplats.

Kalle Sandhammar

Kalle Sandhammar

Chefredaktör och ansvarig utgivare NSD

Kalle Sandhammar

Kalle Sandhammar är chefredaktör för Norrbottens största tidning och ser mediebranschens digitala omvandling från insidan. Brinner för utveckling och tror hårt på den lokala journalistiken, i en tid då mediekonsumtionen delas upp i allt smalare nischer.

Har tidigare varit chef för bland annat DN.se och ansvarig för Dagens Nyheters surfplattesatsning DN+.
 

Niklas Nordström

Niklas Nordström

Kommunalråd i Luleå

Niklas Nordström

Mer information om talaren kommer inom kort.

Magnus Helander

Magnus Helander

Marketing Manager, Linas Matkasse

Magnus Helander

Mer information om talaren kommer inom kort.

Charlotte Da Silva

Charlotte Da Silva

Strateg & projektledare, Salgado

Charlotte Da Silva

Charlotte är affärsekonom med över tio års erfarenhet av kommunikation och marknadsföring på webben. På Salgado Kommunikation hjälper hon företag och organisationer att öka försäljningen, bygga varumärke och skapa engagemang på den sociala webben.

Johan Persson

Johan Persson

Webbstrateg, Upplands Väsby Kommun

Johan Persson

I Väsby har man visionen att våga och göra. Johan Persson arbetar som webbstrateg och har tidigare arbetat som webbansvarig inom tidningsbranschen samt en gång i tiden arbetat som webbinspiratör på Sveriges Radio.

Daniel Erkstam

Daniel Erkstam

Projektledare & föreläsare, Salgado

Daniel Erkstam

Daniel är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom området sociala medier med tidigare ca 12 års erfarenhet av B2B försäljning.

Twitter: @erkstam

 Peter Westerling

Peter Westerling

Creative Director, Mogul

Peter Westerling

Peter är en av Sveriges mest erfarna användbarhetsexperter och designer inom digitala medier. Han har tagit fram prisbelönta internetbanker, e-butiker för resor, böcker och kläder, självbetjäningswebbar för offentlig sektor, intranät för internationella koncerner, affärskritiska webbapplikationer och verksamhetsstödjande appar. Peter är utbildad Art Director och har en fil. kand. inom systemvetenskap och ekonomi. 
 

Håll dig uppdaterad om nästa Webbdagarna Luleå – lämna din e-post här

Du förbinder dig inte till någonting i detta läge och din e-postadress kommer inte att föras vidare till någon extern part.

Sjukt bra och inspirerande även i år. Syns nästa gång. Nu - drink och AW!

Andreas Johansson, Kommunikation/Webbstrategi på Luleå kommun

Mycket givande dag måste jag säga! Webbdagarna har lyckat suveränt med innehållet. Nu gäller det bara att processa all data

Johan Larsson, Marknadsansvarig Viva resurs

Vi tackar för inbjudan till Webbdagarna i Luleå. Otroligt lärorikt och inspirerande

@SouthLapland

Mycket inspirerande föreläsningar på Webbdagarna

Magnus Rosenqvist, Projektledare Luleå Näringsliv

Bra dag på #webbdagarna i Luleå. Entusiasm och kunskap är en bra kombination

Gert Frost, Kommunikatör

En blick in i den digitala framtiden

nsd.se

Våra partners under Webbdagarna Luleå

Webbdagarna Luleå 6 maj – tack för i år!

Sitevision

Sitevision

SiteVision AB är ett svenskt företag som utvecklar den ledande portal- och webbpubliceringsplattformen SiteVision. SiteVision används idag av tusentals webbplatser, bl.a. Skatteverket, SBAB Bank, Telenor och mer än en tredjedel av Sveriges kommuner. SiteVision är snabbt att komma igång med, modulbaserat, utbyggbart via öppna gränssnitt och mycket kostnadseffektivt.

Undersökningar som företaget Web Service Award har genomfört bland webbplatsansvariga i Sverige visar att SiteVision gång efter gång har flest nöjda användare av alla aktörer i branschen. Välkommen att besöka eller kontakta oss så visar vi varför.

http://www.sitevision.se
Webbdagarna Luleå 6 maj – tack för i år!

Norrbottens Media

Norrbottens Media

I Norrbottens Media finns många välkända varumärken: morgontidningarna NSD och Norrbottens Kuriren, TV-kanalen 24Norrbotten, gratistidningarna Extra Luleå, Extra Boden och Extra Malmfälten, produktionsbolaget Teknomedia samt tryckeriet Tryck i Norrbotten. Norrbottens Media är även minoritetsägare i radiokanalen RIX FM.

http://www.norrbottensmedia.se/
Webbdagarna Luleå 6 maj – tack för i år!

Luleå Science Park

Luleå Science Park

En internationell mötesplats för goda affärer.

Den yttre miljön må verka sval, men inuti Luleå Science Park glöder det av världsledande forskning, innovationer och företag. Här bygger vi och stärker sprakande heta nätverk där möten mellan människor, idéer och kunskaper skapar kreativa plattformar. Jordmånen gör att företagen gror, mognar och växer på den globala marknaden. Det är vårt sätt att skapa vinnare.

Vi vill vara den mest attraktiva miljön i Sverige för att etablera och driva kunskapsföretag. Trots att våra byggnader ligger på arktiska breddgrader – vi är världens nordligaste Science Park – är miljön het för kunskapsintensiva företag, som alla ligger långt framme i den globala teknikutvecklingen.
Luleå Science Park drivs av Luleå Näringsliv.

http://www.luleasciencepark.se/
Webbdagarna Luleå 6 maj – tack för i år!

Afonso

Afonso

Afonso tar med design, koncept och utveckling fram kreativa och nyskapande lösningar inom webb, mobila applikationer och digital media.  Genom att förstå våra kunders affärsmodeller, system och marknader utvecklar och konkretiserar vi idéer och koncept.

http://www.afonso.se